Sposób przygotowania:
Schabowe pod ciepłą pierzynkąKotlety
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na bok.
Przygotowanie farszu
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Krojenie warzyw
3. Papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki, ogórki kroimy w pół plasterki. Paprykę i ogórki łączymy z grzybami.
Łączenie warzyw z sosem
4. Następnie wlewamy sos, chwilkę gotujemy. Gotowy sos warzywny nakładamy na każdy kotlet schabowy.
zapiekanie żółtego sera
5. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 180°C do chwili rozpuszczenia sera.
Kotlety gotowe
7. Kotlety gotowe.
8. Smacznego.