Sposób przygotowania:
Kotlety z soi.
W garnku zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i solą. Podobnie jak w gulaszu, wrzucamy soję i gotujemy około 15 minut-odsączamy.
W 3 talerzach przygotowujemy panierkę.
W 1wszym - mąka.
W 2gim - 2 jajka rozbite z przyprawami.
W 3cim - bułkę tartą.
Kiedy soja ostygnie panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju i podajemy na ciepło lub na zimno:)
Wyglądają zupełnie jak małe kotleciki schabowe:)
Smacznego!!
W 3 talerzach przygotowujemy panierkę.
W 1wszym - mąka.
W 2gim - 2 jajka rozbite z przyprawami.
W 3cim - bułkę tartą.
Kiedy soja ostygnie panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju i podajemy na ciepło lub na zimno:)
Wyglądają zupełnie jak małe kotleciki schabowe:)
Smacznego!!