Sposób przygotowania:
Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
1) Mąkę przesiewamy przez sito do miski, w której będziemy wyrabiać ciasto.
2) Wsypujemy sól himalajską i wlewamy wodę, mieszamy.
3) Następnie, kiedy zaczną się pojawiać tzn. "grudki", wlewamy oliwę z oliwek i wyrabiamy na elastyczne ciasto.
4) Wyrobione ciasto przekładamy do miseczki i przykrywamy ściereczką na 15 minut.
5) Farsz: Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Szpinak myjemy, siekamy i wrzucamy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy twaróg, przyprawiamy, wszystko łączymy i przekładamy do miseczki.
6) Ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy.
7) Wykrawamy kółka za pomocą szklanki, nakładamy farsz i zlepiamy.
8) Wrzucamy pierogi do gotującej się wody i gotujemy do wypłynięcia.
9) Gotowe pierogi nakładamy i możemy podawać.
2) Wsypujemy sól himalajską i wlewamy wodę, mieszamy.
3) Następnie, kiedy zaczną się pojawiać tzn. "grudki", wlewamy oliwę z oliwek i wyrabiamy na elastyczne ciasto.
4) Wyrobione ciasto przekładamy do miseczki i przykrywamy ściereczką na 15 minut.
5) Farsz: Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Szpinak myjemy, siekamy i wrzucamy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy twaróg, przyprawiamy, wszystko łączymy i przekładamy do miseczki.
6) Ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy.
7) Wykrawamy kółka za pomocą szklanki, nakładamy farsz i zlepiamy.
8) Wrzucamy pierogi do gotującej się wody i gotujemy do wypłynięcia.
9) Gotowe pierogi nakładamy i możemy podawać.
SylaUla