Sposób przygotowania:
Kotlety cordon bleu
Plastry schabu rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy plasterek szynki i sera.
Składamy na pół i tłuczkiem rozbijamy brzegi ( możemy spiąć wykałaczką ). Obtaczamy w mące następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze słodką papryką.
Smazymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Odsączamy na papierze.
Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)
Składamy na pół i tłuczkiem rozbijamy brzegi ( możemy spiąć wykałaczką ). Obtaczamy w mące następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze słodką papryką.
Smazymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Odsączamy na papierze.
Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)
karolinadgosz