Sposób przygotowania:
Tarta z tofu i brukselką
Brukselkę umyć i każdą przekroić na połowę, obtoczyć w oliwie i ułożyć w formie do zapiekania. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i upiec w 220 stopniach z funkcją opiekania od góry – przewracać aż skórka z każdej strony zczarnieje.
Odłożyć do torby foliowej. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i wstawić brukselkę – piec ok 20 minut. W tym czasie zmiksować razem tofu, ser kozi, jajka i śmietankę. Doprawić solą i pieprzem.
Z przestygniętej papryki ściągnąć skórkę i pokroić paprykę w kosteczkę – dodać do masy. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wylać masę z papryką.
W masę powkładać upieczoną brukselkę, przekrojonymi częściami do góry.
Posypać na wierzchu serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
Odłożyć do torby foliowej. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i wstawić brukselkę – piec ok 20 minut. W tym czasie zmiksować razem tofu, ser kozi, jajka i śmietankę. Doprawić solą i pieprzem.
Z przestygniętej papryki ściągnąć skórkę i pokroić paprykę w kosteczkę – dodać do masy. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wylać masę z papryką.
W masę powkładać upieczoną brukselkę, przekrojonymi częściami do góry.
Posypać na wierzchu serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
niezły kąsek
wjosna
bardzo dziękuję!