Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszą gryczaną
Wypłukać kaszę gryczaną ,zalać 0,6 litra gorącej wody, pozostawić na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu przez kaszę.Gdy wchłonie wodę pozostawić jeszcze pod przykryciem ok 15 minut .
4 jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać drobno. Cebulę obrać i też posiekać drobniutko .
Kaszę włożyć do miski , dodać 2 jajka, siekaną natkę pietruszki, liście selera, cebulę i wcześniej posiekane jajka. Wymieszać składniki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Formować kotlety .. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
4 jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać drobno. Cebulę obrać i też posiekać drobniutko .
Kaszę włożyć do miski , dodać 2 jajka, siekaną natkę pietruszki, liście selera, cebulę i wcześniej posiekane jajka. Wymieszać składniki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Formować kotlety .. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.