Sposób przygotowania:
Zapiekane kotlety z kaszy jaglanej
Kaszę gotujemy w stosunku 2:1. Do gotującej się kaszy dodajemy tymianek, sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, suszoną marchewkę i 1 łyżkę oleju. Cebulę, kiełbaskę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do kaszy i mieszamy. Studzimy.
Następnie dodajemy jajko, ser starty na tarce o dużych oczkach i doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Mieszamy, formujemy kotlety i wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.
Sos:
Mieszamy ketchup, majonez i śmietanę. Dodajemy przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podajemy kotlety z sosem.
Smacznego.
Następnie dodajemy jajko, ser starty na tarce o dużych oczkach i doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Mieszamy, formujemy kotlety i wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.
Sos:
Mieszamy ketchup, majonez i śmietanę. Dodajemy przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podajemy kotlety z sosem.
Smacznego.
SylaUla
gosiapiotrek23
Polecam ;)