Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jaglanej z kapustą
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy. Pieczarki myjemy, obieramy i najlepiej rozdrabniamy razem z cebulą. Kapustę drobno ścieramy.
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki do pieczarek dodajemy kapustę chwilę jeszcze przesmażamy studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy aby kasza się rozpadła.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, dodajemy przyprawy, wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i kaszę mannę wyrabiamy masę.
Jeżeli masa wyjdzie wolna można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.
Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu ale są też pyszne na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki do pieczarek dodajemy kapustę chwilę jeszcze przesmażamy studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy aby kasza się rozpadła.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, dodajemy przyprawy, wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i kaszę mannę wyrabiamy masę.
Jeżeli masa wyjdzie wolna można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.
Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu ale są też pyszne na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Masz rację Gusia kotleciki były pyszne.;)
CORAL
BozenaMatuszczyk