Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Krab Monte Christo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ekskluzywna i efektowna robi wrażenie

Krab Monte Christo

Składniki:

Krab Monte Christo

 

  • 8 kromek białego chleba
  • 2 szklanki mięsa z kraba
  • 1 łyżka cebuli drobno pokrojonej
  • 1 łyżka pokrojonego selera
  • 1/2 szklanki majonezu
  • papryka, pieprz i sól do smaku
  • 4 plastry sera szwajcarskiego
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Krab Monte Christo
Okroić chleb ze skórki.
wymieszać mięso kraba z cebulą, selerem, majonezem i przyprawami.
Nałożyć jednakowe porcje nadzienia na 4 kromki chleba, na wierzchu położyć po 1 plastrze sera i przykryć drugą kromką.
Rozmącić jaja z mlekiem.
Rozgrzać masło na dużej patelni. Zanurzyć kanapki w rozmąconym jaju. Smażyć na maśle, aż się przyrumienią.
Podawać od razu