Sposób przygotowania:
Krajanka orzechowa
CIASTO:
Masło,cukier,żółtka utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto.Ciasto wyłożyć na blaszkę ( 2 średnie blaszki ) i podpiec na złoty kolor.Następnie ciasto posmarować twardą marmoladą.
MASA ORZECHOWA:
Białka i cukier dobrze wymieszać, dodać pokrojone orzechy.Powstałą masę wylać na ciasto z marmoladą.
Upiec na złoty kolor.Po upieczeniu pokroić na małe prostokąty.
Masło,cukier,żółtka utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto.Ciasto wyłożyć na blaszkę ( 2 średnie blaszki ) i podpiec na złoty kolor.Następnie ciasto posmarować twardą marmoladą.
MASA ORZECHOWA:
Białka i cukier dobrze wymieszać, dodać pokrojone orzechy.Powstałą masę wylać na ciasto z marmoladą.
Upiec na złoty kolor.Po upieczeniu pokroić na małe prostokąty.