Sposób przygotowania:
Krakersowe ciasto
Żółtka utrzyj mikserem z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru.
Dodaj mąkę budyń i 1/2 szklanki mleka.
Resztę mleka zagotuj z pozostałym cukrem, dodaj masę i gotuj ciągle mieszając. Zostawić by masa ostygła. Do ostudzonej masy dodajemy stopniowo masło, mieszamy. Dodajemy wiórka kokosowe. Na dnie formy rozłóż krakersy i na nich rozsmaruj 1/3 masy, następnie znowu krakersy i potem masę. Na koniec całość posyp pozostałymi wiórkami.
Wstaw ciasto do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego.
Dodaj mąkę budyń i 1/2 szklanki mleka.
Resztę mleka zagotuj z pozostałym cukrem, dodaj masę i gotuj ciągle mieszając. Zostawić by masa ostygła. Do ostudzonej masy dodajemy stopniowo masło, mieszamy. Dodajemy wiórka kokosowe. Na dnie formy rozłóż krakersy i na nich rozsmaruj 1/3 masy, następnie znowu krakersy i potem masę. Na koniec całość posyp pozostałymi wiórkami.
Wstaw ciasto do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego.