Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Krakersy cieciorkowe z kminkiem lub bez

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i proste w przygotowaniu kruche krakersy z maki z ciecierzycy w wersji bezglutenowej, bez nabiału :)

Krakersy cieciorkowe z kminkiem lub bez

Składniki:

Krakersy cieciorkowe z kminkiem lub bez

 

  • 1 szklanka mąki z cieciorki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • duża szczypta proszku do pieczenia bg
  • 1 łyżka roztopionego masła klarowanego
  • 1-2 łyżeczki kminku
  • 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Krakersy cieciorkowe z kminkiem lub bez
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni. W tym czasie wymieszać w misce wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia). Dodać roztopione masło, kminek i wodę. Dokładnie wymieszać.

Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.

Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.

U mnie pól na pół z kminkiem i bez.

Tagi:

krakersy diety