Sposób przygotowania:
Krakersy cieciorkowe z kminkiem lub bez
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni. W tym czasie wymieszać w misce wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia). Dodać roztopione masło, kminek i wodę. Dokładnie wymieszać.
Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.
Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.
U mnie pól na pół z kminkiem i bez.
Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.
Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.
U mnie pól na pół z kminkiem i bez.