Sposób przygotowania:
Domowy serek waniliowy z paluszkami pomarańczowymi
Masło przekładamy do garnka, roztapiamy. Dodajemy ser i gotujemy na wolnym ogniu, miksując mikserem. Dodajemy cukier kryształ i cukier z prawdziwą wanilią. Wbijamy jajko, miksujemy.
Na koniec dodajemy budyń. Gotujemy na średnim ogniu, aż leciutko zgęstnieje, ale nie tak, jak w przypadku masy do sernika gotowanego. Studzimy.
Paluszki czekoladowe kroimy na małe kawałki, dodajemy do serka, mieszamy. Serek najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony.
Na koniec dodajemy budyń. Gotujemy na średnim ogniu, aż leciutko zgęstnieje, ale nie tak, jak w przypadku masy do sernika gotowanego. Studzimy.
Paluszki czekoladowe kroimy na małe kawałki, dodajemy do serka, mieszamy. Serek najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony.