ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Krążki cebulowe 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska z cebuli, naprawdę zadziwia smakiem.

Krążki cebulowe 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krążki cebulowe 3

 

Sposób przygotowania:

Krążki cebulowe 3
Mąkę miksujemy z jajami, mlekiem i wodą, dodajemy szczyptę soli i doprawiamy powstałe ciasto dowolną przyprawą (ja używam przyprawy do mięs kebab, ale z powodzeniem można ją zastąpić swoimi ulubionymi przyprawami). Cebule obieramy, kroimy w dość grube plastry. Każdy plaster rozdzielamy na krążki. Krążki moczymy w przygotowanym wcześniej cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło (można serwować z dipami). Smacznego!
Krążki cebulowe 3
Krążki cebulowe smażymy w głębokim tłuszczu. Najlepiej nadaje się do tego olej słonecznikowy.
Krążki cebulowe 3
Po usmażeniu należy wszystkie krążki odsączyć na ręczniku papierowym.