nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Medaliony z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne medaliony z cukinii w panierce do kotletów schabowych. Smaczne zarówno na zimno i na ciepło.

Medaliony z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Medaliony z cukinii

 

  • cukinia - 1 sztuka
  • jaja - 2 sztuki
  • vegeta -1łyżeczka
  • sól, pieprz - do smaku
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • mąka - 2 łyżki
  • olej - do smażenia

Sposób przygotowania:

Medaliony z cukinii
Krok 1: Cukinię opłukujemy i kroimy na grubsze plastry. Posypujemy solą i pieprzem. Zostawiamy aż woda odejdzie. Krok 2: Jaja rozmącamy z vegetą.Krok 3: Bułkę tartą mieszamy z mąką pszenną. Krok 4: Obtaczamy cukinię w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną. Smażymy na oleju z dwóch stron i medaliony gotowe.
Medaliony z cukinii
Cukinię kroimy na plastry, solimy i posypujemy solą.
Medaliony z cukinii
Obtaczamy cukinię w jajku wymieszanym z vegetą.
Medaliony z cukinii
Obtaczamy medaliony z cukini w bułce tartej.
Medaliony z cukinii
Smażymy medaliony z cukini na oleju z dwóch stron.

Tagi:

tarta cukinia