Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krążki z cebuli w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealna przekąska, świetnie smakuje z sosem czosnkowym

Krążki z cebuli w cieście

Składniki:

Krążki z cebuli w cieście

 

  • 5 szt cebula duża,
  • 1 szt jajko,
  • 1 szkl piwo,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1/2 szkl woda,
  • 1/4 łyzeczki proszek do pieczenia,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Krążki z cebuli w cieście
Cebulę obrać, pokroić w grube plastry, rozdzielić krążki, zalać piwem i odłożyć na 2 godziny. Następnie zlać piwo, do miski wlać 1/2 szkl wody, dodać szczyptę soli, pieprzu, jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Każdy krążek cebuli zanurzyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju. wyjąć i osączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące.

Tagi:

jajko piwo jajka