Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Krem adwokatowy do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny krem którym przekładam biszkopt na spotkania dla dorosłych.

Krem adwokatowy do tortów

Składniki:

Krem adwokatowy do tortów

 

  • 25dag.masła,
  • 15dag.cukru pudru,
  • 3żółtka,
  • 1op.cukru waniliowego,
  • 3\4butelki(0,5litrowej)adwokatu,
  • 1/2litra śmietany kremówki
  • 5łyżek żelatyny

Sposób przygotowania:

Krem adwokatowy do tortów
Żelatynę rozpuścić w 8łyżkach gorącej wody,przestudzić. Masło,cukier puder,cukier waniliowy i żółtka utrzeć na gładką masę,dodać do niej adwokat i rozpuszczoną żelatynę,wymieszać.Kremówkę ubić i połączyć z masą.Przekładać kremem tort i dowolnie dekorować.