Sposób przygotowania:
Krem ananasowo-kokosowy
Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi i cukrem, gotować 10 minut, nie przerywając mieszania. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleczko kokosowe przestudzić przez gazę przelać do miski tak aby wiórki zostały na gazie. Z wiórków kokosowych mocno wycisnąć mleko. Dodać do niego likier kokosowy. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku kokosowym, nie przerywając mieszania. Studzić, dopóki masa nie zacznie zastygać. Krążek ananasa pokroić na kawałki. Resztę ananasa zmiksować w wysokim naczyniu. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z piure ananasowym dodać do zastygającego mleczka kokosowego, wymieszać. Przełożyć do 4 pucharków, wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować kawałkami ananasa, wiórkami kokosowymi i czekoladowymi» ew. listkami melisy cytrynowej.
misia14