Sposób przygotowania:
Krem brzoskwiniowy
Patelnie rozgrzać dość mocno bez dodatku tłuszczu, wsypać na nią 1/3 wiórków kokosowych i zrumienić na złoty kolor cały czas mieszając je łyżka. Przesypać je na talerz i zostawić do przestygnięcia.
Brzoskwinie wyjąć z puszki, dokładnie odsączyć na sitku, przełożyć do miski, a następnie dobrze je zmiksować.
Piure brzoskwiniowe połączyć z jogurtem, cukrem oraz z pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, powoli wsypując cukier waniliowy i zagęstnik do śmietany.
Dodać do masy brzoskwiniowo - jogurtowej, całość dokładnie wymieszać.
Gotowy krem przełożyć do pucharków, wierzch posypać prażonymi wiórkami i udekorować melisą cytrynową.
Brzoskwinie wyjąć z puszki, dokładnie odsączyć na sitku, przełożyć do miski, a następnie dobrze je zmiksować.
Piure brzoskwiniowe połączyć z jogurtem, cukrem oraz z pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, powoli wsypując cukier waniliowy i zagęstnik do śmietany.
Dodać do masy brzoskwiniowo - jogurtowej, całość dokładnie wymieszać.
Gotowy krem przełożyć do pucharków, wierzch posypać prażonymi wiórkami i udekorować melisą cytrynową.