Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Krem brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser ze zmiksowanych brzoskwiń połączony z jogurtem i śmietaną kremówką na jednolity krem, udekorowany prażonymi wiórkami kokosa...

Krem brzoskwiniowy

Składniki:

Krem brzoskwiniowy

 

  • Brzoskwinie w syropie- 1 puszka (425ml)
  • jogurt naturalny - 30 dag
  • śmietana kremówka - 20 dag
  • cukier waniliowy - 1 op
  • zagęstnik do śmietany - 1 op
  • wiórki kokosowe 5 dag
  • cukier- 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Krem brzoskwiniowy
Patelnie rozgrzać dość mocno bez dodatku tłuszczu, wsypać na nią 1/3 wiórków kokosowych i zrumienić na złoty kolor cały czas mieszając je łyżka. Przesypać je na talerz i zostawić do przestygnięcia.

Brzoskwinie wyjąć z puszki, dokładnie odsączyć na sitku, przełożyć do miski, a następnie dobrze je zmiksować.

Piure brzoskwiniowe połączyć z jogurtem, cukrem oraz z pozostałymi wiórkami kokosowymi.

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, powoli wsypując cukier waniliowy i zagęstnik do śmietany.

Dodać do masy brzoskwiniowo - jogurtowej, całość dokładnie wymieszać.

Gotowy krem przełożyć do pucharków, wierzch posypać prażonymi wiórkami i udekorować melisą cytrynową.