gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Tort brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tort brzoskwiniowy z dodatkiem musu brzoskwiniowego

Tort brzoskwiniowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort brzoskwiniowy

 

  • Biszkopt
  • 9 jajek
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki proszku do pieczenia

 

  • Krem
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru

 

  • Mus brzoskwiniowy
  • 1 puszka brzoskwiń z puszki
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

 

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy
Biszkopt - Ubijamy pianę z białek, utrwalamy cukrem i żółtkami. Na koniec wmieszać delikatnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 28 cm. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180. Upieczony biszkopt przekrawamy na 3 części Krem - ubijamy kremówkę na sztywno z dodatkiem cukru. Mus brzoskwiniowy - Miksujemy brzoskwinie z puszki razem z sokiem, podgrzewamy wsypujemy galaretkę. Przełożenie tortu Biszkopt - krem - biszkopt - tężejący mus brzoskwiniowy - biszkopt. Tort obsmarowujemy śmietaną kremówką, obsypujemy płatkami czekoladowymi, dekorujemy plasterkami brzoskwiń.
Tort brzoskwiniowy
Na jeden blat biszkoptu wykładamy mus brzoskwiniowy
Tort brzoskwiniowy
Tort obsmarowujemy kremówką i posypujemy czekoladą