Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krem budyniowo- kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny kawowy krem do ciast i innych deserów

Krem budyniowo- kawowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem budyniowo- kawowy

 

  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 7 dag dobrej margaryny lub masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja używam Nescafe espresso)

Sposób przygotowania:

Krem budyniowo- kawowy
Cały budyń z dodatkową łyżeczką cukru (przeznaczony na 0,5 litra) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w 1 szklance mleka, studzimy. Margarynę lub masło ubijamy mikserem, dodajemy kawę ekspresową i gdy składniki dobrze się połączą, ciągle miksując dokładamy po łyżce zastygniętego budyniu. Krem chłodzimy i następnie dekorujemy nim ciasta lub inne desery.
Krem budyniowo- kawowy
Cały budyń z dodatkową łyżeczką cukru (przeznaczony na 0,5 litra) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w 1 szklance mleka, studzimy.
Krem budyniowo- kawowy
Margarynę lub masło ubijamy mikserem, dodajemy kawę ekspresową i gdy składniki dobrze się połączą, ciągle miksując dokładamy po łyżce zastygniętego budyniu.

Tagi:

kawa