kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Krem czekoladowo-kokosowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kremem możemy również posmarować herbatniki,czy krakersy.

Krem czekoladowo-kokosowy.

Składniki:

Krem czekoladowo-kokosowy.

 

  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 2 stołowe łyżki nutelli
  • pół kostki masła
  • 1 laska wanilii
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 2 małe łyżeczki likieru kokosowego

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowo-kokosowy.
Wiórki kokosowe wsypujemy na sucha patelnie i prażymy około 2-3 minut. Po uprażeniu wiórki wsypujemy do miksera i miksujemy.
Tabliczkę czekolady,żeby łatwiej było nam rozpuścić kroimy na małe kawałki. Czekoladę pokrojona przekładamy do garnka i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając. Po rozpuszczeniu czekolady dodajemy 2 stołowe łyżki nutelli. Po rozpuszczeniu czekoladowa masę zdejmujemy z ognia. Do masy wsypujemy zmiksowane wiórki kokosowe i 2 małe łyżeczki likieru kokosowego. Całość mieszamy. Gotowy krem możemy dodać do ciasta.

Tagi:

czekolada