olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Krem czekoladowo-ptysiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

SMaczny krem z dodatkiem letnich owoców, świetny do letnich deserów. Jest też smaczny jako odrębne danie.

Krem czekoladowo-ptysiowy

Składniki:

Krem czekoladowo-ptysiowy

 

  • szklanka śmietanki kremowej
  • 2,5 łyżki cukru pudru do śmietanku
  • 20g groszku ptysiowego
  • 200g poziomek/truskawek
  • 2,5 łyżki cukru pudr u do owoców
  • 20g czekolady twardej

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowo-ptysiowy
Poziomki/truskawki przebrać, opłukać, część pozostawić do dekoracji, a pozostałe rozbić w mikserze razem z cukrem. Śmietankę oziębić, ubić, dodając pod koneic ubijania cukier puder, wymieszać z przecierem, nałoyć dekoracyjnie do pucharków, udekorować poziomkami. truskawkami i groszkiem ptysiowym, posypać startą czekoladą.

Tagi:

czekolada