monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

A teraz pora na coś zdrowego i słodkiego. Jedna rada- dobrze opłuczcie kaszę pod bieżącą wodą i przelejcie wrzątkiem zanim ugotujecie kaszę, w przeciwnym razie będzie gorzka.

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

Składniki:

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

ETAP 1:

Do miseczki przełożyć daktyle, zalać taką ilością wody aby je przykryła i zostawić do namoczenia.

ETAP 2:

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej
ugotowaną kaszę jaglaną zmiksować z woda

Do rondelka wlać 200 ml wody, delikatnie posolić i zagotować. Dodać kaszę i gotować ją do miękkości. Ostudzić. Przełożyć do blendera.Wlać 50 ml wody i zmiksować.

ETAP 3:

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej
do zmiksowanej kaszy dodać daktyle i znów wodę

Następnie dodać odsączone daktyle i 150 ml i znów dokładnie zblendować.

ETAP 4:

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej
na koniec dodać kakao oraz stewię wymieszać

Na koniec dodać kakao i stevię, po raz ostatni zmiksować. Przelać do pucharków lub szklanek, udekorować dowolnymi owocami. Krem podawać na ciepło lub schłodzony.