caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Krem indyjski z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna lekka zupa, idealna na lato

Krem indyjski z kabaczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem indyjski z kabaczka

 

 

Sposób przygotowania:

Krem indyjski z kabaczka
Kabaczki obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Przełożyć je do garnka, zalać 1/2 litra rosołu i ugotować. Całość zmiksować blenderem na krem i uzupełnić resztą rosołu do pożądanej gęstości. Całość pryprawić do smaku curry, garam masala, pieprzem i solą, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub wg. uznania.
Krem indyjski z kabaczka
Kabaczka zalać rosołem i ugotować
Krem indyjski z kabaczka
Całość zmiksować na krem
Krem indyjski z kabaczka
Przyprawić i gotowe