WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Krem kalafiorowo - cukiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatna zupa - krem z kalafiora i cukinii. Bardzo wiosenna i lekka, wegetariańska ze świeżo mielonym pieprzem.

Krem kalafiorowo - cukiniowy

Składniki:

Krem kalafiorowo - cukiniowy

 

Sposób przygotowania:

Krem kalafiorowo - cukiniowy

Gotowanie

Krem kalafiorowo - cukiniowy
Wszystkie warzywa kroimy w mniejsze kawałki.

Kalafiora dzielimy na różyczki i opłukanego przekładamy do garnka. Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę cukinię, obraną marchew, pokrojonego w mniejsze kawałki pora.

Zalewamy wszystkie warzywa wodą lub bulionem warzywnym ok 3 cm ponad poziom warzyw.

Blendowanie

Krem kalafiorowo - cukiniowy
Ugotowane warzywa blendujemy na aksamitny krem.

Warzywa gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem, aż staną się odpowiednio miękkie. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany.

Blendujemy dokładnie na aksamitny krem i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.


Tagi:

zupa krem zupa