BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Krem marchewkowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny kremik,który możemy użyć jako nadzienie do naleśników lub po prostu do jedzenia łyżeczką.

Krem marchewkowo-bananowy

Składniki:

Krem marchewkowo-bananowy

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowo-bananowy
Banany obieram i miksujemy razem z ugotowaną i obraną marchewką..Przekładamy do garnka,wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu 35-40 minut,stale mieszając.Po tym czasie sprawdzamy gęstość kremu,wylewamy troszeczkę na talerzyk.Jeśli krem od razu zastyga to znaczy ,że już jest gotowy,wówczas przekładamy go do małych,wyparzonych słoiczków,odkręcamy do góry dnem i tak zostawiamy na około godzinę.

Tagi:

marchewka