Sposób przygotowania:
Krem marchewkowo-pomarańczowy z kuskusem
Marchewkę dokładnie obieramy, płuczemy, dzielimy na mniejsze części i wkładamy do garnka. Zalewamy ją wodą i gotujemy z odrobiną soli aż do miękkości. Imbir obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Gdy marchewka będzie miękka wlewamy do niej sok pomarańczowy, wkruszamy kostkę rosołową, dodajemy starty imbir i szczyptę cynamonu. Całość gotujemy jeszcze około 3 minut. Zestawiamy z ognia i lekko przestudzoną zupę miksujemy na krem. Ponownie wstawiamy na ogień i chwilkę gotujemy doprawiając do smaku wegetą. Zupę zestawiamy z ognia, dodajemy kuskus - dokładnie mieszamy. Zupę przykrywamy i ostawiamy, żeby kuskus napęczniał - około 5 minut. Życzę smacznego :)
szpileczka