iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Krem marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię kremy warzywne. Często je gotuję bo są bardzo pożywne i nie trzeba już podawać drugiego dania.

Krem marchewkowy

Składniki:

Krem marchewkowy

 

  • 1 kg marchewki,
  • 3 pietruszki korzeniowe,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka cukru,
  • szczypta pieprzu,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 4 ziemniaki,
  • 3 łyżki śmietany 12%,
  • koper do posypania

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowy
Marchew, ziemniaki, pietruszkę kroimy w kostkę. Gotujemy warzywa w litrze wody do miękkości. Następnie miksujemy wszystko na gładką masę. Przelewamy krem do rondla i łączymy z bulionem, solimy, pieprzymy, słodzimy. Gotujemy jeszcze chwilę , przed podaniem polewamy śmietaną oraz posypujemy koperkiem.

Tagi:

marchewka