Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Krem marchwiowo- pomarańczowy z imbirem i cynamone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny krem z marchewki i pomarańczy. Bardzo delikatny w smaku zyskuje nieco orientalną nutę dzięki dodatkowi imbiru i cynamonu.

Krem marchwiowo- pomarańczowy z imbirem i cynamone

Składniki:

Krem marchwiowo- pomarańczowy z imbirem i cynamone

 

Sposób przygotowania:

Krem marchwiowo- pomarańczowy z imbirem i cynamone
Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Pomarańcze umyć, ściąć nożem skórkę i pokroić miąższ w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na łyżce masła. Dodać marchew, pomarańczę i mielony imbir, podsmażać przez 5 minut. Zalać bulionem i gotować 20 minut. Doprawić do smaku i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.

Tagi:

marchewka