Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa marchwiowo-pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa marchwiowo-pomarańczowa

Zupa marchwiowo-pomarańczowa

Składniki:

Zupa marchwiowo-pomarańczowa

 

  • 60 dag pomarańczy, obranych, pokojonych
  • 90 dag marchwi, pokrojonej
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • świeżo starty imbir
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchwiowo-pomarańczowa
Cebulę i marchew smażymy na oleju, przyprawiamy, dodajemy pomarańcze, 2 szklanki wody, sok pomarańczowy, imbir i gotujemy na łamym ogniu około pół godziny. Miksujemy na gładki krem, mieszamy z miodem. 

Tagi:

marchewka