Krem orzechowy,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten przepis z kolei dała mi moja babcia, które uwielbia desery na bazie serka i orzechów, ja też przyznam mam do nich słabość.

Krem orzechowy,

Składniki:

Krem orzechowy,

 

  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g biszkoptów
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g orzechów
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Krem orzechowy,
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, a następnie mieszamy z serkiem. Masę łączymy natomiast z białkami ubitymi na sztywną pianę oraz posiekanymi orzechami uprażonymi na suchej patelni. Przekładamy wszystko do miseczek, które wstawimy do zamrażalnika na co najmniej godzinę, Deser możemy podać z biszkopcikami. SMACZNEGO !!!