Sposób przygotowania:
Pyszny krem paprykowy
1) Cebule i 1 ząbek czosnku obrać, drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Papryki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, po czym usunąć gniazda nasienne. 2) Miąższ papryk pociąć na małe kawałki i dołożyć do zawartości naczynia. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut, mieszając co jakiś czas. 3) Do składników dołożyć obraną oraz pokrojoną marchewkę i dolać 125ml wody. Dusić przez 10 minut. Na koniec dodać pokrojone pomidory z puszki. Całość gotować jeszcze około 5 minut, mieszając. 4) Naczynie zdjąć z ognia. Składniki zmiksować na gładko, a następnie doprawić do smaku pieprzem, solą oraz słodką i ostrą papryką w proszku. 5) Zupę ponownie postawić na ogniu i jeszcze przez chwilę podgrzewać, po czym przelać do miseczek. Każdą porcję udekorować 1 łyżką gęstej śmietany oraz listkami świeżej bazylii.