Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśny krem paprykowy z fetą
Paprykę konserwową z pierwszego słoika przekładamy na durszlak, opłukujemy pod wodą i kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę podsmażamy bez dodatku tłuszczu na patelni. Po ok. 10 minutach przekładamy ją do garnka i zalewamy wodą tak aby była całkowicie przykryta. Dusimy ją na wolnym ogniu do miękkości czyli ok. 10 minut. Po tym czasie przy pomocy blendera przecieramy paprykę na gładki krem. W międzyczasie 5 cząstek papryki z drugiego słoika kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kremu paprykowego cały czas go podgrzewając. Dodajemy także koncentrat Pudliszki oraz ketchup oraz pozostałe przyprawy. Krem podgrzewamy kilka minut i ciepły przelewamy do miseczek. Przed podaniem kroimy ser feta w kosteczkę i układamy na środku miseczki, oprószamy pieprzem. Krem paprykowy można również podać z grzankami. Smacznego!