Krem pikantny z bryndzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bryndzę i śmietankę rozetrzeć dokładnie lub zmiksować. Ogórek konserwowy

Krem pikantny z bryndzy

Składniki:

Krem pikantny z bryndzy

 

  • 15 dag bryndzy
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 1 ogórek konserwowy
  • 5 grzybków marynowanych

Sposób przygotowania:

Krem pikantny z bryndzy
Bryndzę i śmietankę rozetrzeć dokładnie lub zmiksować. Ogórek konserwowy obrać i pokrajac w bardzo drobną kostkę. Grzybki marynowane odsączyć z zalewy i drobno posiekać. Wymieszać grzybki i ogórek z bryndzą. Podawać jako nadzienie do słonych kruchych babeczek, lub jako pikantną przystawkę do krakersów, nadzienie do naleśników na słono itp.