Sposób przygotowania:
Krem pomidorowo-ziemniaczanyETAP 1:
Czosnek posiekać drobno. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w plastry grubości około 1-1,5 cm.
ETAP 2:
W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek i lekko przesmażyć. Następnie wrzucić gałązkę lubczyku i smażyć razem około minuty.
ETAP 3:
Wrzucić marchewkę i pietruszkę i zeszklić.
ETAP 4:
W miedzy czasie ziemniaki obrać i pokroić w dosyć grube talarki. Dodać do garnka, i lekko podsmażyć. Gdy zawartość garnka będzie „łapać” się garnka zalać wodą i dodać por. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą.
ETAP 5:
Gdy warzywa będą na wpół miękkie, dodać pomidory pelatii i gotować do miękkości. Dodać koncentrat i dokładnie wymieszać go z zawartością garnka.Wyjąć por i lubczyk, a resztę zupy dokładnie zblendować. Podawać posypaną zieleniną ( u mnie lubczyk i szczypiorek). Smacznego!
Dinah