reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Krem poziomkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj proponuję krem poziomkowy- delikatny, lekki i bardzo smaczny- idealny deser na upały Do deseru można wykorzystać mrożone owoce.

Krem poziomkowy

Składniki:

Krem poziomkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem poziomkowy

przygotowanie

Krem poziomkowy
śmietanę ucieramy na sztywno- deser będzie pulchniejszy i delikatniejszy

Żelatynę zalewamy 1/2 szklanki mleka i odstawiamy do napęcznienia, potem podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny, dolewamy resztę mleka i studzimy.

Umyte i osączone poziomki miksujemy blenderem razem z cukrem.

Śmietanę ubijamy na sztywno.

Gdy mleko zacznie sie już lekko ścinać dodajemy go razem z poziomkami do śmietany- delikatnie mieszamy, aż masa będzie jednolita

Krem schładzamy przed podaniem

Smacznego.


Tagi:

krem deser