mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Krem poziomkowy z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowity smak .... .

Krem poziomkowy z mascarpone

Składniki:

Krem poziomkowy z mascarpone

 

  • 750g poziomek
  • 125ml likieru poziomkowego
  • 50g cukru pudru
  • 500g serka mascarpone
  • 100g podłużnych biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Krem poziomkowy z mascarpone
Poziomki umyć, oczyścić, osuszyć, 250g poziomek wymieszać z 2 łyżkami likieru. Resztę poziomek zmiksować z cukrem pudrem. 2 łyżki musu poziomkowego wymieszać z resztą likieru. Resztę musu wymieszać z serkiem mascorpone. W szklanej salaterce ułożyć połowę biszkoptów, posmarować musem z likierem. Rozprowadzić połowę kremu z mascarpone. Ułożyć resztę biszkoptów, na nich ułożyć resztę kremu. Deser wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować poziomkami z likierem.