Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Krem serowo - cebulowy z chilli i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cudownie kremowa, rozgrzewająca zupa z cebuli zadowoli każde podniebienie. Odkąd zrobiłam ją po raz pierwszy, rodzina stale zachwala moją kuchnię.

Krem serowo - cebulowy z chilli i grzankami

Składniki:

Krem serowo - cebulowy z chilli i grzankami

 

  • 7 dużych cebul
  • 3 łyżeczki masła
  • łyżka oleju
  • 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 10 dag serka topionego (ja użyłam ze szczypiorkiem)
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz, czosnek granulowany, tymianek,
  • zioła prowansalskie, chilli
  • grzanki

Sposób przygotowania:

Krem serowo - cebulowy z chilli i grzankami
Cebule obieramy i kroimy w pół-talarki, Wrzucamy do garnka z rozgrzanym masłem i olejem, posypujemy przyprawą uniwersalną i podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Miksujemy za pomocą blendera na gładką masę, znów stawiamy na ogniu. Dodajemy przyprawy i serki topione i gotujemy jeszcze ok. 15 minut, żeby serki się roztopiły. Przelewamy do miseczek i posypujemy grzankami.