Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem serowo-porowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna zupka z sera i porów. Najlepiej smakuje z dodatkiem groszku ptysiowego lub z grzankami.

Krem serowo-porowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem serowo-porowy

 

Sposób przygotowania:

Krem serowo-porowy
Gotujemy wywar z udka, marchewki i pietruszki. Przecedzamy go - do zupy krem potrzebujemy około 1 litra wywaru. Oczyszczone pory kroimy na plasterki.

W garnku roztapiamy masło, wrzucamy pory i smażymy je, aż się zeszklą. Wlewamy wywar, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 10 minut.

Dodajemy do zupy starty żółty ser i kawałki serka topionego. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Miksujemy zupę na gładki krem i podajemy.  
Krem serowo-porowy
Z mięsa oraz warzyw gotujemy wywar, przecedzamy go
Krem serowo-porowy
Pory wrzucamy na rozpuszczone masło i szklimy je
Krem serowo-porowy
Dodajemy serek topiony oraz starty żółty ser
Krem serowo-porowy
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem

Tagi:

zupa zupa krem