Sposób przygotowania:
Krem serowo-porowy
Gotujemy wywar z udka, marchewki i pietruszki. Przecedzamy go - do zupy krem potrzebujemy około 1 litra wywaru. Oczyszczone pory kroimy na plasterki.
W garnku roztapiamy masło, wrzucamy pory i smażymy je, aż się zeszklą. Wlewamy wywar, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 10 minut.
Dodajemy do zupy starty żółty ser i kawałki serka topionego. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Miksujemy zupę na gładki krem i podajemy.
W garnku roztapiamy masło, wrzucamy pory i smażymy je, aż się zeszklą. Wlewamy wywar, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 10 minut.
Dodajemy do zupy starty żółty ser i kawałki serka topionego. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Miksujemy zupę na gładki krem i podajemy.