Sposób przygotowania:
Zupa krem z ogórków kiszonych
Ziemniaki pokroić w kostkę. Bulion zagotować i wrzucić pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości. Ogórki kiszone zetrzec na tarce o grubych oczkach.
Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut. Gdy wolimy bardziej kwaśną zupkę możemy dodać ogórka więcej lub dolać trochę wody z kiszonych ogórków.
Garnek zestawić z ognia. Zmiksować na gładki krem, dla ładniejszego koloru dodać śmietankę.
Gotową zupkę krem podałam z kleksem śmietanki i grzankami.
Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut. Gdy wolimy bardziej kwaśną zupkę możemy dodać ogórka więcej lub dolać trochę wody z kiszonych ogórków.
Garnek zestawić z ognia. Zmiksować na gładki krem, dla ładniejszego koloru dodać śmietankę.
Gotową zupkę krem podałam z kleksem śmietanki i grzankami.