Krem śmietankowy do tortu/ napoleonki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem śmietankowy doskonale nadaje się do tortów, napoleonek, pierników, czyli wszędzie tam gdzie mamy tylko na niego ochotę.

Krem śmietankowy do tortu/ napoleonki

Składniki:

Krem śmietankowy do tortu/ napoleonki

 

Sposób przygotowania:

Krem śmietankowy do tortu/ napoleonki
Mleko gotujemy w jednym naczyniu. W drugim naczyniu ubijamy jajka na sztywną pianę. Następnie przesiewamy mąkę, ważymy i dodajemy cukier. Robimy masę z wyżej wymienionych produktów. Kiedy mleko zaczyna się gotować dodajemy masę i mieszamy, żeby krem się nie przypalił. Mieszamy aż do zagotowania się masy, a następnie dodajemy wanilię. Po przegotowaniu smarujemy napoleonki, gotowe ciasto biszkoptowe itp.