alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Krem śmietanowo-waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem śmietanowo-waniliowy

Krem śmietanowo-waniliowy

Składniki:

Krem śmietanowo-waniliowy

 

  • pół szklanki cukru pudru
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 250 ml słodkiej śmietany
  • 2 łyżeczki naturalnego cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Krem śmietanowo-waniliowy
Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, nie przerywając ucierania dodać mąkę. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać do masy. Z białek ubić pianę. Połączyć. Naczynie żaroodporne natłuścić, wlać masę, zapiekać w temp. 150 st. C przez 30 minut.

Tagi:

jajko jajka