Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, kakao, olej i marchewkę.
Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 1 godziny w 180 stopniach, sprawdzając patyczkiem. Po wystudzeniu przekrawamy na pól.
Masło ucieramy na puszystą masę dodając następnie po jednym żółtku i łyżce cukru oraz cukier waniliowy. Przekładamy kremem ciasto i dekorujemy polewą czekoladową.
Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 1 godziny w 180 stopniach, sprawdzając patyczkiem. Po wystudzeniu przekrawamy na pól.
Masło ucieramy na puszystą masę dodając następnie po jednym żółtku i łyżce cukru oraz cukier waniliowy. Przekładamy kremem ciasto i dekorujemy polewą czekoladową.