olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Krem sułtański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczny i słodki krem po sułtansku idealny do np. muffinek

Krem sułtański

Składniki:

Krem sułtański

 

  • szklanka śmietanki kremowej
  • 50g rodzynków
  • 50g migdałów
  • 2,3 łyżki cukru pudru
  • 8 bezów
  • 10g kakao

Sposób przygotowania:

Krem sułtański
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Śmietankę oziębić, ubić, dodając pod koniec cukier. Połowe smietanki wymieszac z częścią bakalii, a pozostałą- z kakao. Na dno kompotierek położyć po jednej bezie, obłożyć smietanką z bakaliami, udekrowaoć pozostałą śmietanką i bezami. Posypać uprzednio namoczonymi bakaliami.