Sposób przygotowania:
Krem truskawkowy z kaszy kukurydzianej
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą do czasu, aż wypływająca woda będzie czysta i klarowana. Zalać w garnku zimną wodą i odstawić na kilka godzin lub na noc. Odcedzić.
Zagotować mleko, dodać cukier waniliowy, wymieszać do rozpuszczenia i wsypać kaszę kukurydzianą stale mieszając. Gotować do miękkości i zgęstnienia. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia.
Odstawić do lekkiego ostygnięcia i wstępnie zmiksować.
Do zimnej kaszy dodać pokrojone truskawki oraz płynny miód - zmiksować na krem.
Przełożyć do salaterek i przybrać świeżymi truskawkami.
Zagotować mleko, dodać cukier waniliowy, wymieszać do rozpuszczenia i wsypać kaszę kukurydzianą stale mieszając. Gotować do miękkości i zgęstnienia. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia.
Odstawić do lekkiego ostygnięcia i wstępnie zmiksować.
Do zimnej kaszy dodać pokrojone truskawki oraz płynny miód - zmiksować na krem.
Przełożyć do salaterek i przybrać świeżymi truskawkami.