Sposób przygotowania:
Krem waniliowy z owocami
Śliwki myjemy i wyjmujemy pestki, do 1/2 szklanki cukru dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy syrop następnie wrzucamy śliwki i gotujemy na małym ogniu aż owoce zmiękną a syrop się zredukuje,gotowe odstawiamy do przestudzenia. Następnie z żółtek i reszty cukru ucieramy kogel-mogel dodajemy do tego mąkę i dokładnie mieszamy. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i zalać nim przygotowany kogel- mogel stale mieszać następnie wszystko postawić na ogień i stale mieszającogrzewać aż masa zgęstnieje ,dodać skórkę i całość przykryć folią spożywczą żeby zapobiec wytworzenia się skórki, odstawić do całkowitego wystygnięcia. W dużych kieliszkach układać warstwami krem i śliwki w syropie, całość udekorować suchymi rurkami waflowymi i od razu podawać.