jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Krem warzywny z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To sycąca zupka kremowa z pozostałego niedzielnego rosołu razem z warzywami z dodatkiem soczewicy i brokułów.

Krem warzywny z brokułami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem warzywny z brokułami

 

  • 1,5 litra rosołu
  • porcja warzyw z rosołu
  • 3/4 szklanki soczewicy
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • szczypta chilli
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ugotowany broluł
  • 5 dag żółtego sera

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krem warzywny z brokułami
Soczewicę zalewamy rosołem i odstawiamy na 15 minut, po czym gotujemy. Dodajemy warzywa z rosołu i miksujemy wszystko lub przecieramy przez sito.Dodajemy paprykę w proszku, suszoną bazylię, szczyptę chilli. Doprawiamy zupę solą i pieprzem do smaku, po czym doprowadzamy do zagotowania. Zagrzewamy ugotowane różyczki brokuła. Podajemy krem z brokułami posypany startym serem.
Krem warzywny z brokułami
Dodajemy warzywa z rosołu i miksujemy wszystko lub przecieramy przez sito
Krem warzywny z brokułami
Zagrzewamy ugotowane różyczki brokuła przed dodaniem do zupy.