szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krem wielowarzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Krem wielowarzywny zabielony jogurtem czyli dietetyczna zupka.

Krem wielowarzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem wielowarzywny

 

 

Sposób przygotowania:

Krem wielowarzywny
Brokuła i kalafior dzielimy na małe różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Warzywa gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Wody powinno być tyle żeby zakryła warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy starte na grubych oczkach ogórki i gotujemy ok 10 minut. Całość doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Całość miksujemy na krem. Zabielamy jogurtem naturalnym.
Krem wielowarzywny
Zaczynamy od ugotowania kalafiora i brokuła
Krem wielowarzywny
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach
Krem wielowarzywny
Dodajemy do zupy ogórki i doprawiamy do smaku
Krem wielowarzywny
Całość miksujemy na krem i zabielany jogurtem