Sposób przygotowania:
Biszkopty w musie z białej czekolady
-Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem. -Śmietanę 30% zagotować/ tylko do momentu wrzenia/. -Ubite żółtka zalać gorącą śmietanką, wymieszać. -Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia. -Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody i dodać do ciepłej masy. -Całość starannie wymieszać i odstawić do całkowitego przestygnięcia. -Ubić na sztywno schłodzoną śmietanę 36% i delikatnie połączyć z zimną masą czekoladową. -Truskawki umyć, obrać i pokroić w plasterki. -Kiwi obrać i również pokroić w plastry. -Przygotować kilka szklanych pojemniczków dowolnej wielkości i kształtu. -Na dnie ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych likierem. -Pokrojone owoce ułożyć w dowolnej kompozycji przy ściankach pojemniczków ,lekko dociskając i zalać przygotowanym musem. -Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. -Ozdobić świeżą miętą i owocami Zamiast kilku pojemniczków można uzyć jednej tortownicy o średicy ok.20 cm
jaNina
cris
edytaha
Hihi, jak poczęstujesz, to wszystkie kalorie wydłubię przed zjedzeniem :D
cris
Niezły układ...........